Krisen udelukker skam ikke årets julefrokost. Julefrokosten er nemlig vigtig og her får du en guide til hvordan en sjov julefrokost kan laves billigt.

Krisen kradser stadigt hos mange, og det er klart, at det får diskussioner i gang med hensyn til, om julefrokosten på arbejdspladsen, i foreningerne eller med vennerne skal sløjfes helt i år.Julefrokost handler først og fremmest om at have det hyggeligt sammen, og det kan også lade sig gøre på et mindre budget. Det er da fantastisk at have råd til de store og mere luksuriøse arrangementer med velkomstchampagne, mad udefra og musik fra et liveband, men det er absolut ikke et must for at få en hyggelig og sjov aften sammen.

Hvorfor ikke gøre julefrokosten festlig og fornøjelig, uden at man skal vågne op til økonomiske tømmermænd dagen derpå?

Her er en guide til, hvordan I kan gøre julefrokosten fantastisk, uden at I skal hive den store tegnebog frem:

  • Gæsterne kommer hver med en lækker ret, som så sættes sammen til en fantastisk buffet.
  • Hold julefrokosten i egne lokaler (eks. kantinen) i stedet for ude i byen. Pynt op med gran, grene og bær
  • Traditionel, dansk julemad kan være en dyr post. Hvis man er til det lidt alternative, kan en mexicansk eller kinesisk buffet ofte få pengene til at række længere. (vælges dette kan det anbefales at i holder en tema-julefrokost der passer sammen med maden. Eks. “Mexikansk julefrokost” med udklædning og mexikansk mad. Se gode tips til en utraditionel julefrokost her)
  • Aftal på forhånd med en af deltagerne, at han/hun agerer julemand. Mange har et julemandskostume derhjemme, så her skal der ikke bruges penge. Julemanden uddeler gaver, som gæsterne har afleveret ved ankomsten. Der aftales en max. pris
  • Erstat livemusikken med en dj. Lad en af gæsternes unge mennesker stå for musikken eller spørg i god tid om nogle af gæsterne ønsker at optræde med en musikalsk indslag.
  • Konkurrencer, quizzer, sange og diverse selskabslege tager altid kegler (her kan du finde lege til julefrokost og sange til julefrokost)
  • Placér et juletræ i midten af lokalet; så er der garanti for kædedans og godt humør
  • Køb mad og drikkevarer til festen billigt i en discountbutik (Lidl eks.) eller kør til Fleggaard i Tyskland og find de gode tilbud.En budgetvenlig jul behøver langtfra at være kedelig, men kræver lidt forberedelse, så hvorfor ikke bare komme i gang nu?

Kom gerne med flere forslag, hvis du har nogle gode ideer, der kan komme andre til gavn.